Informatie over trekhaak montage en gerelateerde onderwerpen

 

Via Trekhaakofferte.nl krijg je snel een prijs voor een trekhaak geschikt voor jouw auto. Door eenvoudig het kenteken in te vullen bieden wij de beste keuze voor een eerlijke prijs. Voor alle auto’s en alle merken! De trekhaakset wordt gemonteerd door trekhaakexperts die zijn aangesloten bij ons landelijke netwerk van merkonafhankelijke garagebedrijven.

Vraag een prijs op

 

Trekhaak monteren camper

Campers zijn razend populair. Om de mogelijkheden te vergroten kun je een trekhaak onder je camper monteren. Dat maakt het gebruik van een fietsendrager of een trailer voor een boot of motorfiets veel makkelijker. Onder vrijwel alle campers kan je een trekhaak monteren, of dat nu een buscamper of een kampeerauto met een speciaal camperchassis is.

Meer informatie

 

Trekhaak zelf monteren

Wil je een trekhaak onder de auto plaatsen, dan kun je deze eventueel zelf monteren. Dit is toegestaan en met het juiste gereedschap in een paar uur uit te voeren. Er komt veel bij kijken, zowel in werkzaamheden, werkruimte als kennis.

Meer informatie

 

Tweedehands trekhaak

Een trekhaak slijt maar weinig in het gebruik. De kans is groot dat de levensduur langer is dan die van de auto waaraan hij gemonteerd is. Is het verstandig om een tweedehands trekhaak te kopen?

Meer informatie

 

Trekhaak verwijderen

Een trekhaak is handig voor het trekken van een aanhanger of als montagepunt voor een fietsendrager. Maar zeker een vaste trekhaak kan als je ‘m nooit gebruikt ontsierend zijn of in de weg zitten. Dan kun je de trekhaak vrij eenvoudig eraf halen.

Meer informatie

 

Trekhaak caravan

De meeste mensen laten een trekhaak monteren omdat ze graag een aanhanger willen trekken. Ook als je op vakantie gaat met de caravan is een trekhaak nodig. De vraag is of je een speciale trekhaak moet kiezen voor het trekken van een caravan. Er is in ieder geval verschil in de kabelset.

Meer informatie

 

Wat kost een trekhaak?

De prijzen voor trekhaken lopen nogal uiteen. Dat heeft te maken met de verschillende soorten trekhaken, de keuze voor de kabelset en de manier van monteren.

Meer informatie

 

Kogeldruk trekhaak

De kogeldruk (of D-waarde) van een trekhaak is het aantal kilo’s van de caravan of aanhanger dat op de trekhaak van de auto rust. De ideale kogeldruk is belangrijk voor de stabiliteit van de combinatie en een veilig rijgedrag van de trekauto. Vooral een te lage kogeldruk is gevaarlijk.

Meer informatie