Trekhaak monteren? Dat kan snel en goed via Trekhaakofferte.nl

Is de kofferbak van je auto te klein voor de vakantie of wil je je e-bike kunnen meenemen op een fietsendrager? Of misschien wil je wel met de caravan op stap. Laat dan een trekhaak monteren! Ook voor elektrische auto’s hebben we prima oplossingen. Vul je kenteken in en wij tonen de beste keuze trekhaak voor jouw auto.

Met een trekhaak heb je nog meer gemak van je auto

Wist je dat naar schatting de helft van alle auto’s in Nederland een trekhaak heeft? Logisch, want voor niet al te veel geld zorg je ervoor dat je eigen auto in een handomdraai kan veranderen in een pick-up, een camper of een bestelbus. Simpelweg een aanhanger erachter en je bent klaar! Het monteren van een trekhaak is wel werk voor specialisten. Trekhaakofferte.nl maakt je dat heel makkelijk. Jij bestelt via trekhaakofferte.nl de juiste trekhaak voor jouw auto en een partnerbedrijf in de buurt zorgt voor een goede en betaalbare montage.

Kwaliteit = veiligheid

Je vindt in onze shop per automodel soms meerdere types trekhaken. Hoe je de juiste kiest, leggen we zo uit. Waar je altijd zeker van kunt zijn is dat de trekhaak die je aanschaft via trekhaakofferte.nl niet alleen een Europese typegoedkeuring heeft, maar ook tot in lengte van jaren veilig en betrouwbaar is. Veel van de trekhaken die we leveren komen van Nederlandse topfabrikanten.

Welke trekhaak moet ik kiezen?

Moet een trekhaak functioneel zijn, of hecht je ook waarde aan de vormgeving? Het is aan jou. Je kunt kiezen uit verschillende soorten trekhaken:

Volgende stap: de keuze voor een stekkerdoos

Bij elke trekhaak is een stekkerdoos standaard meegeleverd. Daarmee sluit je de verlichting van een aanhangwagen aan op de elektronica van de auto. De stekkerdoos is vast of met een uitklapmechanisme op het trekhaak frame gemonteerd. Je kunt op trekhaakofferte.nl kiezen uit een 13-polige of 7-polige aansluiting.

Tip: constante stroomdraad voor de caravan

Let op: ga je een caravan trekken en tijdens het rijden gebruik maken van extra functies zoals het opladen van de moveraccu of de koelkast laat dan een constante stroomdraad (klemnummer 30) en/of een geschakelde stroomdraad (klemnummer 15) aansluiten. De draadoppervlakte moet minimaal 2,5 mm2 zijn. Vaak zijn de draden al wel aanwezig in een 13-polige aansluitset, maar worden niet altijd standaard aangesloten. De 7-polige stekkerset wordt zonder zo’n draad geleverd.

Universele of merkgebonden kabelset

De verlichting van de aanhanger, caravan of fietsendrager wordt met een kabelboom en een stekkerdoos aangesloten op de auto. De geschikte kabelset kies je niet zelf, die schrijft de fabrikant van de auto of de trekhaak voor. Wat gebruikt de trekhaakspecialist?

Tips:
  1. Wil je weten wat je auto maximaal mag trekken? Dit vind je in het instructieboekje van de auto, op de kentekencard en op de website van de RDW. Let op het verschil in toegestaan trekgewicht tussen een geremde of ongeremde aanhangwagen. Let ook op de kogeldruk, dat is de maximale hoeveelheid kilo’s die er verticaal op de trekhaak mag drukken.
  2. Een trekhaakkogel moet vetvrij zijn. Hierdoor blijft er geen vuil kleven en klemt de koppeling van de aanhanger of caravan optimaal. Een roestige kogel kun je licht opschuren om piepen en kraken te verminderen.
  3. Een Europese trekhaakkogel heeft een diameter van 50 mm, dit wordt bij de APK-gecontroleerd op slijtage.
  4. Op elke trekhaak hoort een oog te zitten om de zogenoemde losbreekkabel van de aanhangwagenrem vast te zetten. Een ongeremde aanhangwagen heeft een staalkabel of ketting die je aan een aparte hulpkoppeling vastmaakt. Zo’n koppeling zit niet standaard op een trekhaak. Eventueel kun je ook een stevige karabijnhaak gebruiken om de kabel of ketting vast te zetten aan een oog van de trekhaak.