Vul je kenteken in

Helaas, het lukt ons niet je kenteken op te halen

Doorgaan zonder kenteken

Trekhaak verwijderen

Een trekhaak is handig voor het trekken van een aanhanger of als montagepunt voor een fietsendrager. Maar zeker een vaste trekhaak kan als je ‘m nooit gebruikt ontsierend zijn of in de weg zitten. Dan kun je de trekhaak vrij eenvoudig eraf halen.

Vraag een prijs op

 

Vaste of afneembare trekhaak

Voordat je de trekhaak definitief verwijdert, is het goed om je af te vragen waarom je dat doet. Een trekhaak kan namelijk wel erg handig zijn en is waarde verhogend bij verkoop van de auto. Is het je om het uiterlijk te doen, dan is een afneembare of inklapbare trekhaak het overwegen waard. Je kunt dan eenvoudig de trekhaak loskoppelen en opbergen. De trekhaak is daardoor vrijwel geheel onzichtbaar wanneer je hem niet gebruikt. Je hebt dus wel de lusten, maar niet de lasten! Mocht je je vaste trekhaak willen vervangen door een model waarbij je de trekhaak kunt afnemen dan is dat heel goed mogelijk. Laat dan de kabelset voor de verlichting zitten, dat scheelt je veel tijd en geld. Je hebt ‘m bij de nieuwe trekhaak immers ook nodig.

 

Trekhaak demonteren

Wil je de trekhaak helemaal eraf halen, dan is dat een tamelijk eenvoudige maar wel tijdrovende klus. Wanneer de achterbumper verwijderd is en de auto op een hefbrug staat, kun je vaak eenvoudig de bevestigingsbouten zien zitten. Als een auto al wat ouder is, kan het verstandig zijn om de bouten en moeren eerst met kruipolie in te spuiten. Zo komt ook roestig bevestigingsmateriaal eenvoudig los. De monteur zal erop letten dat de constructie van de auto weer hersteld wordt. Bij sommige auto’s neemt de trekhaak namelijk de plaats van de stalen binnenbumper in. Wanneer je de trekhaak demonteert is het voor de veiligheid noodzakelijk dat de binnenbumper weer teruggeplaatst wordt. Blijven er na het verwijderen van de trekhaak gaten in de carrosserie open, dan worden deze afgedicht met een goede rubber dop om inwateren te voorkomen. Kaal metaal krijgt een beschermlaag van roestwerend middel of zinkspray.

 

Kabelset verwijderen

Als je de trekhaak eraf haalt, moet je ook de stekkerdoos met de gehele kabelboom verwijderen. Het is dan zaak om erop te letten dat er geen beschadigde of kale draden waar spanning op kan komen te staan achterblijven. Slechte kabelverbindingen zijn een belangrijke oorzaak van autobranden. Heeft je auto een elektronische interface voor de kabelset dan zal deze moeten worden gewist uit de boordcomputer van de auto.

Vraag een prijs op

 

Wat kost het demonteren van een trekhaak?

De kosten voor het verwijderen van een trekhaak hangen sterk af van de complexiteit van de montage en de staat van de bevestigingsmaterialen. Hoe lastiger hij los te krijgen is, hoe meer tijd de monteur eraan moet besteden. Ook het terugplaatsen van eerder verwijderde onderdelen kan in de papieren lopen als deze delen niet meer aanwezig zijn. Benader via trekhaakofferte.nl specialisten om advies te vragen over het verwijderen van een trekhaak.