Vul je kenteken in

Helaas, het lukt ons niet je kenteken op te halen

Doorgaan zonder kenteken

Trekhaak zelf monteren

 

Wil je een trekhaak onder de auto plaatsen, dan kun je deze eventueel zelf monteren. Dit is toegestaan en met het juiste gereedschap in een paar uur uit te voeren. Er komt veel bij kijken, zowel in werkzaamheden, werkruimte als kennis.

Vraag een prijs op

 

Zo monteer je zelf een trekhaak

Zelf een trekhaak monteren lijkt vrij eenvoudig. Koop je een nieuwe trekhaak, dan wordt deze door de fabrikant geleverd met een montagehandleiding. Deze is voertuigspecifiek en geeft precies aan op welke punten de trekhaak aan de autocarrosserie vastgemaakt moet worden. Ook is aangegeven of en waar je gaten moet boren in de carrosserie van de auto voor het monteren van bouten of het doorvoeren van kabels.

Zo ga je te werk als je je trekhaak zelf wil plaatsen:

  1. Verwijder de benodigde onderdelen zoals de achterbumper, binnenschermen en de bekleding van de kofferbak. Ook de achterlichten moeten vaak verwijderd worden. Koppel de autoaccu af.
  2. Controleer of er nog isolatiemateriaal of verstevigingen verwijderd moeten worden om de trekhaak goed zelf te kunnen monteren.
  3. Als het nodig is, boor dan de gaten in de carrosserie. Let erop dat door boren en losschroeven de beschermende (verf)laag van de carrosserie kan verdwijnen. Bescherm beschadigd metaal altijd met een anti-corrosie laag, zoals Tectyl. Doorvoergaten moet je goed afdichten om het binnendringen van uitlaatgassen te voorkomen.
  4. Monteer de trekhaak op de juiste montagepunten en zet de bouten met het juiste aanhaalmoment aan.
  5. Monteer de stekkerdoos en sluit de kabelset aan volgens de richtlijnen van de fabrikant. Pas als je zeker weet dat er geen draden onbeschermd aan de auto hangen, koppel je de accu weer aan. Daarna controleer je of de verlichtingsfuncties goed werken.
  6. Als alles werkt, breng je de verwijderde carrosserie- en interieurdelen weer aan. Vaak is dit ook het moment dan de trekhaakkogel gemonteerd wordt.

 

Montagepunten staan aangegeven

Wanneer een trekhaak in samenspraak met de autofabrikant ontwikkeld is, staan deze boorpunten vaak ook gemarkeerd of voorbereid in de auto. Dat maakt het zelf monteren van een trekhaak heel erg gemakkelijk. Bij een eigen ontwikkeling door de trekhaakfabrikant kan het noodzakelijk zijn om de juiste boorpunten exact uit te meten of om gebruik te maken van een sjabloon. Als je dan toch de trekhaak zelf wilt plaatsen, moet je veel technische ervaring hebben. Gebruik in alle gevallen alleen de montagematerialen zoals bouten, ringen en doorvoerrubbers die zijn meegeleverd met de trekhaak.

 

Gereedschap en werkruimte

Ook als je de trekhaak zelf monteert is een prettige en vooral veilige manier van werken belangrijk. Een hefbrug en ook zwaarder gereedschap, zoals een dopsleutelset met ¾” aansluiting, een momentsleutel en een degelijke boormachine met stappenboor zijn een must voor deze klus. Het is bovendien verstandig om een extra persoon in de buurt te hebben om de zware trekhaak op zijn plaats te houden tijdens het plaatsen.

 

Trekhaak en achteruitrijsensoren (PDC)

Is je auto voorzien van parkeersensoren in de achterbumper, zorg dan voor een schakeling die ze buitenwerking stelt als de trekhaakstekkerdoos gebruikt wordt.

 

Let op de kabelset

Moderne autoverlichting is zeer gevoelig voor afwijkingen in spanning en stroom. Bovendien kan er aansturing zijn door een CAN-BUS systeem, waarbij één draad meerdere functies kan hebben. Eenvoudigweg de kabelset aan de bestaande bedrading van de autoachterlichten aansluiten is vaak niet (meer) mogelijk. Ook kan het noodzakelijk zijn om een interface te plaatsen. Hierdoor ‘communiceert’ de verlichting van de aanhanger met de boordcomputer van de auto en worden elektrische storingen voorkomen. Voor het toevoegen van een trekhaak kabelset aan de auto-elektronica, het zogenoemde inleren, is vaak specialistische computerapparatuur noodzakelijk. Dat is een vrijwel ondoenlijke klus als je de trekhaak zelf gaat plaatsen.

 

Keuring en garantie: let hierop als je zelf een trekhaak monteert

In Nederland hoeft een auto niet afzonderlijk gekeurd te worden als er een trekhaak gemonteerd is, ook niet als je deze zelf monteert. Wel is de montage een aandachtspunt voor de APK. Deze ziet toe op een degelijke bevestiging. Wanneer je zelf een trekhaak plaatst en eigenhandig veranderingen aan je auto aanbrengt en niet aantoonbaar volgens de fabrieksrichtlijnen hebt gewerkt, vervalt mogelijk je fabrieksgarantie. Elektronicaproblemen door het monteren van een stekkerset of roestvorming bij doorvoeren komen in dat geval voor eigen rekening.

Vraag een prijs op

 

Laat het monteren van een trekhaak liever aan de specialist over

Het zelf monteren van een trekhaak is eigenlijk af te raden. Het is werk voor een specialist. De monteur heeft een opleiding gehad om dit soort werkzaamheden snel en foutloos uit te voeren. Bovendien krijgen specialisten aanvullende cursussen van trekhaakfabrikanten om de montagekwaliteit nog verder te verbeteren. In een professioneel uitgeruste werkplaats is al het juiste gereedschap voorhanden om gedegen en veilig te werken. Door ervaring met autoconstructies en elektronica is een monteur in staat het monteren van een trekhaak vakkundig en storingsvrij uit te voeren. Bovendien blijft door de professionele manier van werken de fabrieksgarantie altijd in stand. Kies daarom voor het monteren van een trekhaak altijd voor een kenner. Bereken via Trekhaakofferte.nl de prijs voor de trekhaakmontage en plan een afspraak bij de dichtstbijzijnde specialist, dan ben je verzekert van een degelijke montage van de trekhaak.