Vul je kenteken in

Helaas, het lukt ons niet je kenteken op te halen

Doorgaan zonder kenteken

Wat kost een trekhaak?

De prijzen voor trekhaken lopen nogal uiteen. Dat heeft te maken met de verschillende soorten trekhaken, de keuze voor de kabelset en de manier van monteren. Trekhaak laten monteren? Bereken hieronder de prijs.

Vraag een prijs op

 

Trekhaak monteren prijs

Voordat een trekhaak op de markt komt, is er veel tijd gestoken in het ontwerpen. Daarnaast moet het een zeer stevig geheel zijn, van dik metaal. Voor de levensduur en veiligheid is een degelijke bewerking en robuust laswerk noodzakelijk. De voordeligste trekhaak is een vaste variant, waarbij de kogel vast gemonteerd is aan een frame dat achter de bumper schuilgaat. De prijzen voor een vaste trekhaak beginnen bij zo’n 130 euro en lopen op tot 200 euro. Een trekhaak met afneembare kogel heeft iets meer techniek in zich en vraagt om nog meer precisie van de constructie. Reken op prijzen tussen 250 en 400 euro. Dan is er nog de inklapbare trekhaak. Deze kan mechanisch bediend zijn, maar ook elektrisch. De complexe techniek maakt de inklapbare trekhaak een prijzig accessoire. De minimale prijs ligt rond 650 euro.

 

Trekhaak plaatsen kosten

Bij het plaatsen van een trekhaak heb je ook kosten voor extra onderdelen. Je hebt een kabelset nodig. Dat is een extra kabelboom voor de verlichting van je aanhanger of fietsendrager. Een trekhaakkabelset kan universeel zijn of speciaal voor een model ontwikkeld zijn. Daarnaast is er keuze uit een 7-polige of 13-polige stekkerdoos. Een universele kabelset met een 7-polige aansluiting kost zo’n 15 euro, voor een niet merk gebonden 13-polige kabelset betaal je ongeveer 40 euro. Steeds meer automerken maken gebruik van specifieke kabelsets, met een ingebouwde interface. Dit drijft de prijs flink op, waardoor een kabelset soms wel 250 euro kost. Daar komen de montagekosten nog bij.

 

Montagekosten zijn afhankelijk van de auto

Het monteren van een trekhaak is een tijdrovende klus, zeker wanneer er veel onderdelen van een auto gedemonteerd moeten worden om de trekhaak te kunnen bevestigen. Vaak moet de complete achterbumper weggehaald worden, net als de bekleding van de kofferbak. Een goede monteur werkt ook de kabelset netjes weg in het interieur. Hierdoor lopen de montagekosten flink op. Voor het monteren van een trekhaak staat minimaal vier uur, afhankelijk van de benodigde werkzaamheden kan dit oplopen tot wel zeven uur. Bij Trekhaakofferte.nl kan je terecht met alle automerken. Bijvoorbeeld voor je Ford, Renault, Volkswagen, Nissan, Volvo of Audi

.

Vraag een prijs op

 

Offerte op maat

Via Trekhaakofferte.nl kun je een offerte opvragen voor het monteren van een trekhaak. Het is heel eenvoudig. Toets een paar gegevens in en je weet waar je aan toe bent. Zo kom je nooit voor financiële verrassingen te staan.